SEO teksten
ONZE DIENSTEN

SEO TEKSTSCHRIJVEN

VIA JOB is gespecialiseerd in SEO teksten. De belangrijkste kenmerken van een SEO tekst zijn:

  • Aantrekkelijk
  • Motiverend
  • Goed vindbaar via zoekmachines

Met een SEO tekstschrijver (ook wel SEO copywriter) kun je bouwen aan een site die beter vindbaar is. VIA JOB is SEO copywriting certified door Yoast Academy en schrijft al jaren teksten voor verschillende websites en webshops.

DUURZAME WEBSITE-STRATEGIE

Je zou gewoon een artikel kunnen laten schrijven en dat op je site plaatsen. Maar wij hebben gemerkt dat een duurzame website-strategie meer is dan lukraak artikeltjes plaatsen. Wij denken graag mee met onze klanten, zodat je meer resultaat hebt van je investering. Een goede tekstschrijver doet meer!

Het algoritme waarmee Google websites beoordeelt en rankt wordt […]
Wie is je klant
Het belang van een goede website is nog nooit […]

Onze aanpak

Wat kun je verwachten als je kiest voor een samenwerking met VIA JOB?

1. KENNISMAKEN

Als bedrijf wil je dat je verhaal goed verteld wordt. Daarom vinden wij de persoonlijke benadering erg belangrijk. Vandaar dat we altijd eerst een afspraak inplannen om kennis te maken, zodat we goed weten waar jij als opdrachtgever voor staat en wat je bedrijfsmissie is. Zo’n afspraak is vrijblijvend en kan telefonisch, via een videogesprek of op locatie en duurt ongeveer 30 minuten.

2. PLAN OPSTELLEN

Na het kennismaken stellen we een plan op. Het kan zijn dat je af en toe een artikel nodig hebt, of zelfs eenmalig, maar het kan ook zijn dat je je hele website wilt verbeteren. Ook hierin denken we graag mee. Er is een plan voor elk budget. Als wij duidelijk voor ogen hebben wat jij als opdrachtgever wilt, gaan we aan de slag.

3. ZOEKWOORDENONDERZOEK

Voordat we beginnen met schrijven, kijken we naar het zoekgedrag van je potentiële klanten. We merken vaak dat opdrachtgevers andere termen gebruiken dan mensen die zoeken op internet. Daardoor worden veel bedrijven niet gevonden. Daarom kijken we goed naar welke termen gangbaar zijn als mensen op zoek zijn naar bepaalde informatie of producten.

4. SCHRIJVEN

Afhankelijk van het onderwerp schrijven wij SEO teksten zoals artikelen, blogs en productpagina’s. Daarnaast leveren wij de meta-informatie aan. Je mag ook zelf de teksten aanleveren, bijvoorbeeld van je huidige site. Die teksten redigeren en herschrijven we, zodat het lekker leest en een duidelijke structuur en goede zoekwoorden bevat.

Publiceren en onderhouden

We kunnen de teksten die we schrijven ook zelf plaatsen in je content management systeem, zoals WordPress of Magento. Dat scheelt je een hoop werk en zorgen! Bij onderhoud kun je denken aan het plaatsen van linkjes naar artikelen die later verschijnen. Daarnaast kunnen we ook monitoren hoe bepaalde pagina’s ranken en eventueel aanpassingen doorvoeren.

Deze werkzaamheden vallen meer onder contentbeheer. Wil je meer weten over contentbeheer? Lees dan hier verder.

Wat een van onze klanten over ons zegt:

Voor de website Milltain.nl waren we op zoek naar een professionele tekstschrijver die de taal van onze klanten begreep. Bovendien iemand die begrijpt hoe een artikel naast inhoudelijk sterk, ook goed vindbaar is in Google. We bestaan namelijk volledig van onze website en de lat ligt daarom erg hoog. Kortom, we zijn heel erg blij met VIA JOB!

Ruud Meulenberg

CEO Milltain.nl en Ruudmeulenberg.nl

Neem contact met ons op

Wil je weten wat VIA JOB voor jouw website kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.